2013. március 19., kedd

Tavaszváró séta a Rouge Cloître-ban

Rouge Cloître (Vörös kolostor) az auderghem-iek Mekkája. Sztenderd családi program, ráadásul tényleg jó.


A Brüsszel délkeleti részén végighúzódó soignes-i erdőben található kolostor története a XIV. századra nyúlik vissza, és az elmúlt pár évben komoly erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy rekonstruálják a hely eredeti kinézetét.

A név egyébként ne tévesszen meg senkit, mert ez a kolostor nem csak egy kolostor. Sőt leginkább pont nem az. A tavak és dombok között kacskaringozó utak mennyisége éppen elég ahhoz, hogy a vasárnapi ebéd után jól lefárassza a gyerekeket.


A kolostorhoz istálló is tartozik, az istállóhoz pedig lovak.Három, különböző korosztályok számára tervezett játszótér várja a gyerekeket.


A játszóterektől rövid sétával érhetjük el a kolostor épületeit.


Az épületek kulturális rendezvényeknek és művészeti galériáknak adnak helyet.Ezek itt például egy belga művésznő alkotásai, aki fémhulladékból készít ... dolgokat. Azt hiszem, erre mondják a Belgiumról szóló útikönyvek, hogy "sajátos belga humor".


A "főtéren" található szökőkút is a rekonstrukció eredménye.


A kolostor legnagyobb, pajtaszerű épülete (amely most felújítás alatt áll) mellett elhaladva, a domboldalban bújik meg ez a kis házikó, amiről nem tudom pontosan, hogy milyen célt szolgál, de egészen meseszerű.


És hogy megtaláltuk-e a tavaszt? Napsütés ugyan nem volt, de azért van remény!


(A Rouge Cloître megközelíthető a Chaussé de Wavre vagy a Chaussé de Tervueren felől.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése