2014. december 6., szombat

Advent 2014 -kreatív ötletekTudom, ez már a 2.hete, de jobb későn, mint soha. Úgyhogy néhány ötlet következik - brüsszeli alapanyagokkal.

Adventi koszorú

Az idei koszorú - mindjárt kettő is- potpourriból készült Juditu ötlete alapján. Idén otthonról hoztam egy szalmakoszorút, de kartonpapírból is meg lehet csinálni. Körberajzolunk egy nagy lapostányért, a közepe pedig egy kistányér lesz és erre ragasztjuk először a nagyobb, majd a kisebb darabokat, végül a szirmokat. Potpurrit az Aldiban vettem, ezen a héten akciós, 2,49 euroért kapható egy zacskóval. Csináltam egy fehér, vanília illatút falidísznek, (fent látható), ez pedig az adventi koszorúnk, fenyőillattal:
Egy zacskó elég volt egy koszorúhoz, ragasztópisztollyal nagyon hamar elkészült.


Ablakdísz

Idén megint a tavalyi mintára, kivágott csipke-papírterítőkkel dolgoztam, amit hóspray-vel fújtam körbe. Különleges mintákat a net-ről töltöttem le, Star Wars szereplőkkel, úgyhogy van Chewbacca, Leia hercegnő, R2-D2, meg még ami sikerül, mert elég nehéz kivágni őket. Aki rászánja magát, itt vannak a szabásminták, de érdemes rákattintani Anthony Herrera 2013-as és 2014-es Star Wars-os terveire is.
PapírdekorációkSzentgyörgyi Kata blogján  van egy jó leírás az origami csillagkészítésről. Papír hozzá (16cm x 16cm-es, 125 lap, többféle szín van egy zacskóban), papier á plier néven a Wibra-ban kapható 0,79 euroért. Ugyanott van ilyen papír is, amiből ezt a kéznyom-papírkoszorút lehet megcsinálni, amit a Kifli és levendula blogon lehet megtalálni.Délután kint voltunk a Grand Place-on, ahol áll már az idei karácsonyfa, amit idén a lettek díszítettek fel. ( A fán jó néhány Riga feliratot helyeztek el. 2015 első félévében Lettország veszi át az EU elnökségét Olaszországtól).

Van betlehemi jászol, élő állatokkal, a rács mögött a szent családdal és a három királyokkal.
És persze, rengeteg vásárló, hiszen a családok egy részénél ma van a fenyőállítás és az ajándékozás is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése