2013. december 11., szerda

Tanuljunk franciául!- Hallgassunk zenét! 2. Les chanteuses

Ahogy ígértem, jönnek a nők.. A szöveg a dal címére kattintva tekinthető meg.

1. Pink Martini: Je ne veux pas travailler

Ha már nő és francia, akkor ez a szám egészen biztosan sokaknak beugrik. Pedig ez a kakukktojás: az együttes vagy inkább zenekar az USÁ-ban, Oregon államban alakult. A refrénje kiváló, különösen jól lehet ordibálni alkoholos befolyásoltság alatt. Mint megfigyelő mondom...

2. Olivia Ruiz: J'Traine Des Pieds

Ha kedvenc énekesnőt kellene választanom, akkor rá voksolnék. A francia Sztár Akadémián tűnt fel és azóta is a csúcson maradt- ez azért Franciaországban is ritka. Még két számát ajánlom: A Le femme chocolat-t és az Elle panique-ot.

Mme Sárközy kihagyhatatlan a listáról. Nem is a férje okán, hanem azért, mert ez a szám jó. Valószínűleg alanyi jogon is tehetséges, amellett meg nem hiába forgott olyan zenészek közelében, mint Mick Jagger vagy Eric Clapton. Ha máshonnan nem, az otthoni fagyi reklámból ismerős lehet.
4. Vanessa Paradis: Divine idyll

Vanessa Paradis még mindig óriási sztár Franciaországban, de a világban a Johnny Deep-pel való kapcsolata tette ismertté.Nagyon fiatalon kezdett énekelni és színésznőnek sem utolsó.
5. Desireless: Voyage, voyage

Ez az első francia nyelvű szám, amit megszerettem, úgyhogy nem maradhat le a listáról. Vezetéshez ideális.
6. Zazie: Je suis un homme
Zazie a francia popzene egyik nagyasszonya. Ez a szám a kedvencem, nagyon igényes a szövege és a zene is jó.6. Camelia Jordana: Moi c'est

Ez az énekesnő egy tehetségkutatóban tűnt fel, jellegzetes, kissé rekedt hangja van. A klipet valamiért nem engedi feltenni a blogspot, de érdemes megnézni itt.


7. Anais: Peut-être une angine

Vidám klip, fülbemászó zene, nem túl bonyolult szöveg.


8. Joyce Jonathan- Je ne sais pas paroles

A lányom felhívta a figyelmemet, hogy haladjak a korral, úgyhogy most haladok. Egy olyan szám következik, amit több, mint 13 millióan néztek meg a Youtube-on.A sorozat következő részében az együttesek kerülnek sorra. Előbb azonban "közlekedek"..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése