Szerző: Horák Katalin
Kis füzetet osztogatnak a helyi Carrefour-ban, néhány recepttel a világ konyháiból, a változatosság kedvéért kizárólag flamandul. Osso bucco, thai churry és rögtön az első oldalon: Hongarije goulash.
Kis füzetet osztogatnak a helyi Carrefour-ban, néhány recepttel a világ konyháiból, a változatosság kedvéért kizárólag flamandul. Osso bucco, thai churry és rögtön az első oldalon: Hongarije goulash.
A tájékozott szerző azzal indít, hogy "bográc"-ban készül, majd közli a titkos receptet. Addig rendben is van, ameddig felforrósítja az olajat és rádobálja a húst (hagyma sehol, de még ez is belefér). Ezután viszont meglepő fordulattal belehajít gombát, répát, hagymát, egy kis paradicsompürével és marhaalaplével komplettírozza és készre főzi röpke 2 óra alatt.
Tálalási javaslat: pár szál snidling a tetejére.
Tipp: ha a leve túl híg lenne, egy kis kukoricakeményítőt keverjünk el vízzel, az majd besűríti.
De legalább a "jó étvágyat!" hibátlanul írták a végén....
Ui. Aki el akar mélyedni a külföldi gulyásirodalomban, a témáról szóló kutatásaimat itt osztottam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése